Na palube havarovaného lietadla EgyptAir pravdepodobne neboli Slováci

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 09:20 • 2 min
Na palube havarovaného lietadla EgyptAir pravdepodobne neboli Slováci

BRATISLAVA – Na palube dopravného lietadla spoločnosti EgyptAir, ktoré v noci nadnes havarovalo počas letu z Paríža do Káhiry, pravdepodobne neboli občania Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

"Podľa prvých informácií, ktoré máme k dispozícii, by medzi cestujúcimi nemali byť občania Slovenskej republiky. Sme však v kontakte s úradmi tak vo Francúzsku, ako aj v Egypte," povedal pre TASR hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Stano hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Stano.

 

Lietadlo vyštartovalo z parížskeho Letiska Charlesa de Gaulla v stredu o 23.09 h SELČ. Dispečeri s ním stratili kontakt dnes o 02.45 h SELČ ešte predtým, ako dosiahlo egyptský vzdušný priestor. V Káhire malo pristáť o 03.00 h SELČ. Na palube lietadla sa nachádzalo 66 osôb.

 

Lietadlo typu Airbus A320 sa stratilo z radarových sledovacích systémov, keď bolo vo výške 11,3 kilometra nad východnou časťou Stredozemného mora. Spoločnosť EgyptAir medzitým skontaktovala príslušné úrady, nasadené boli pátracie a záchranné tímy. Do pátracej akcie sa zapojilo aj egyptské vojenské námorníctvo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies