Na palube americkej výpravy do Soči aj gej a dve lesbičky

NETKY.SK • 20 December 2013, 09:38 • 2 min
Na palube americkej výpravy do Soči aj gej a dve lesbičky

WASHINGTON - Bývalý krasokorčuliar a olympijský víťaz z Calgary 1988 Brian Boitano, ktorý je členom delegácie USA na zimných olympijských hrách v Soči, sa priznal k homosexuálnej orientácii. Súčasťou americkej misie sú aj dve bývalé športovkyne otvorene sa hlásiace k homosexualite.

slovakia

left justify in out

Vyslaním tenisovej legendy Billie Jean Kingovej a striebornej medailistky z hokejového turnaja vo Vancouveri Caitlin Cahowovej Američania dali nepriamo najavo, čo si myslia o ruskom zákone zakazujúcom propagovanie "netradičnej" sexuálnej orientácie.

"Byť gejom je len jedna časť toho, kto naozaj som. Dúfam, že všetci sa dokážeme sústrediť na olympijského ducha, ktorý oslavuje úspechy športovcov zo všetkých krajín sveta," uviedol Boitano prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia. 

Členov delegácie menoval v utorok prezident USA Barack Obama. Chladný vzťah medzi Washingtonom a Moskvou vyvolaný kauzou okolo Edwarda Snowdena odzrkadľuje aj štátnické zastúpenie. Výpravu nebude sprevádzať žiaden člen súčasnej vlády, čo ostro kontrastuje s účasťou viceprezidenta Joea Bidena a jeho manželky Jill vo Vancouveri a prvej dámy Michelle Obamovej na otvorení olympijských hier 2012 v Londýne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies