Na palube amerického lietadla v Zimbabwe našli mŕtve telo, posádku zatkli

NETKY.SK • 15 Február 2016, 12:08 • 2 min
Na palube amerického lietadla v Zimbabwe našli mŕtve telo, posádku zatkli

HARARE - Polícia v Zimbabwe zatkla šesť členov posádky amerického nákladného lietadla po tom, čo na jeho palube našla telo. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Lietadlo MD-11 spoločnosti Western Global Airlines so sídlom v americkom štáte Florida vzlietlo v sobotu večer 13. februára z nemeckého Mníchova a smerovalo do Durbanu v Juhoamerickej republike (JAR). Vyhlásil to hovorca nemeckého letiska Florian Steuer.


Nevedel potvrdiť informáciu, či bola zastávka v zimbabwianskej metropole Harare plánovaná. Tamojšie úrady uviedli, že lietadlo pristálo v nedeľu v Harare, aby dotankovalo palivo. Nie je jasné, čo lietadlo prevážalo, ale policajné zdroje v Zimbabwe vyhlásili, že na palube objavili obrovské množstvo meny juhoafrický rand.


Posádku zatkli, keď v lietadle našli mužské telo a jej členovia nepredložili dokumenty vysvetľujúce jeho prítomnosť. Policajná hovorkyňa oznámila, že telo bolo prevezené na pitvu. "Lietadlo stále zadržiavame..., keďže prípad vyšetrujeme," dodala.


"Bude lepšie počkať, lebo prípad sa dostane dnes alebo v utorok na súd a potom budú podrobnosti známejšie," povedal pre agentúru DPA minister vnútra Ignatious Chombo.
Štátnu príslušnosť členov posádky nezverejnili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies