Na ostrove Rhodos vyhlásili pre lesné požiare stav ohrozenia

NETKY.SK • 30 August 2012, 06:39 • 2 min
Na ostrove Rhodos vyhlásili pre lesné požiare stav ohrozenia

Na ostrove Rhodos vyhlásili pre lesné požiare stav ohrozenia - Svet Pre ničivé lesné požiare vyhlásili dnes úrady na gréckom ostrove Rhodos stav ohrozenia. Na severe ostrova pri obci Soroni spálil oheň už vyše 500 hektárov porastu lesa a kríkov.

slovakia

left justify in out

imgPre ničivé lesné požiare vyhlásili dnes úrady na gréckom ostrove Rhodos stav ohrozenia. Na severe ostrova pri obci Soroni spálil oheň už vyše 500 hektárov porastu lesa a kríkov.
      Požiare sa pokúšajú dostať pod kontrolu za pomoci lietadiel a vrtuľníkov. Grécka vláda poslala na Rhodos pomoc z Atén. Česká televízia informovala, že nik z návštevníkov ostrova nemusel byť pre požiare evakuovaný. Turisti nie sú v ohrození, pretože oheň zúri v neobývaných oblastiach.
      Les horel aj na severozápade Peloponézskeho polostrova, na Kréte a v strednej časti Grécka. Hasiči však tieto požiare dostali už pod kontrolu.
      Až do pondelka predpovedajú meteorológovia pokračovanie terajších horúčav, teploty sa pohybujú okolo 40 stupňov Celzia. Nebezpečenstvo lesných požiarov je vysoké vzhľadom na silný vietor, ktorý fúka.

Zdroj: TASR/DPA, ĆT24



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona