Na ostrove Madeira otvorili nové múzeum Cristiana Ronalda

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 21:22 • 2 min
Na ostrove Madeira otvorili nové múzeum Cristiana Ronalda

FUNCHAL - Nové múzeum portugalskej futbalovej hviezdy, opory tamojšej reprezentácie a Realu Madrid Cristiana Ronalda otvorili v pondelok v centre mesta Funchal na ostrove Madeira.

slovakia

left justify in out

Súčasťou expozície sú tam aj dve novinky, dres 31-ročného futbalistu, ktorý mal Cristiano Ronaldo na sebe počas nedávneho víťazného finále Ligy majstrov s mestským rivalom Atleticom Madrid, ako aj medaila, ktorá mu bude pripomínať tento triumf.

 

Medzi exponátmi na celkovej ploche 1400 metrov štvorcových sú dresy, kopačky, fotografie a trofeje z rôznych období úspešnej športovej kariéry portugalského útočníka vrátane troch Zlatých lôpt, ktoré získal ako najlepší futbalista planéty v rokoch 2008, 2013 a 2014.

 

Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

 

Cristiana Ronalda prijal v pondelok, krátko pred odjazdom do dejiska blížiaceho sa európskeho šampionátu vo Francúzsku, portugalský premiér Antonio Costa. Po stretnutí v Oeirase neďaleko Lisabonu informoval, že mu futbalista prezradil, že sa cíti vo veľmi dobrej forme.

 

Spomínané múzeum je po presťahovaní umiestnené blízko bronzovej sochy, ktorú "najslávnejšiemu synovi" portugalského ostrova ležiaceho v Atlantickom oceáne, postavili na sklonku roka 2014. Jeho oficiálne otvorenie je naplánované na 1. júla, keď na Madeiru zavíta portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona