Na ostrove Lombok zaznamenali silný dotras s magnitúdou 6,2

NETKY.SK • 9 August 2018, 08:28 • 2 min
Na ostrove Lombok zaznamenali silný dotras s magnitúdou 6,2

JAKARTA - Silný dotras zasiahol vo štvrtok indonézsky ostrov Lombok, kde po nedeľnom zemetrasení s magnitúdou 7,0 zostali desaťtisíce ľudí bez strechy nad hlavou.

slovakia

left justify in out

Indonézska geologická služba uviedla, že dotras mal magnitúdu 6,2 a zaznamenali ho v malej hĺbke 12 kilometrov na severovýchode ostrova. Úrady neuviedli, či si najnovšie zemetrasenie vyžiadalo nejaké obete alebo či hrozia cunami. Americká geologická služba USGS informovala, že dotras mal magnitúdu 5,9.

 

Ide o tretie silné zemetrasenie, ktoré za viac ako týždeň zasiahlo ostrov Lombok. Hovorca indonézskej Národnej agentúry pre zmierňovanie následkov katastrof (BNPB) Sutopo Nugroho vo štvrtok informoval, že oficiálny počet obetí nedeľného zemetrasenia, ktoré zasiahlo pobrežnú oblasť turistami vyhľadávaného ostrova, sa zvýšil na 168. Šestnásť mŕtvych si predtým 29. júla vyžiadali na Lomboku otrasy s magnitúdou 6,4.

 

Indonéziu často sužujú zemetrasenia vzhľadom na to, že sa nachádza na tzv. Ohnivom kruhu, kde sa odohráva až 90 percent všetkých zemetrasení na svete.

 

V decembri 2004 silné zemetrasenie s magnitúdou 9,1 pri indonézskom ostrove Sumatra vyvolalo vlnu cunami, ktorá vo vyše desiatich krajinách juhovýchodnej Ázie zabila 230.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies