Na ostrove Lesbos to medzi migrantmi doslova vrie, dochádza tam k rozsiahlym potýčkam

NETKY.SK • 20 December 2017, 09:45 • 2 min
Na ostrove Lesbos to medzi migrantmi doslova vrie, dochádza tam k rozsiahlym potýčkam

ATÉNY - Pri rozsiahlych zrážkach medzi migrantmi v záchytnom tábore Moria na gréckom ostrove Lesbos utrpeli v utorok večer zranenia desiatky ľudí.

slovakia

left justify in out

Desiatich z nich vrátane dvoch tehotných žien a dieťaťa museli previezť do nemocnice, informovala v stredu s odvolaním sa na miestne médiá agentúra DPA. Z dosiaľ neznámych príčin sa predošlý večer do seba v tábore "pustili" skupiny Afgancov a Sýrčanov, uviedli ostrovné internetové noviny Lesvosnews.gr.

 

Na rôznych miestach výtržníci podpálili aj stany. Na mieste zasahovali vo veľkom počte príslušníci hasičského zboru i polície, aby dostali situáciu pod kontrolu. Hoci grécka vláda v decembri prepravila z ostrovov na východe Egejského mora vyše 1650 utečencov a migrantov, sú tábory najmä na ostrovoch Lesbos a Chios naďalej veľmi preplnené.

 

V tábore Moria, tzv. hotspote EÚ, žije podľa oficiálnych údajov okolo 5500 ľudí, aj keď tam boli vytvorené kapacity na prijatie len 2330 osôb. Väčšina z tamojších migrantov čaká už mnoho mesiacov na rozhodnutie o svojich žiadostiach o azyl. Primerane tomu je atmosféra v tábore vypätá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies