Na ostrove Lesbos otvorili prvý hotspot pre registráciu migrantov

NETKY.SK • 16 Október 2015, 16:12 • 2 min
Na ostrove Lesbos otvorili prvý hotspot pre registráciu migrantov

ATÉNY - Predstavitelia Európskej únie otvorili dnes na gréckom ostrove Lesbos prvé registračné centrum pre migrantov. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na grécke médiá.

slovakia

left justify in out

Prvý z takzvaných migračných hotspotov v Grécku slávnostne otvorili eurokomisár pre migráciu, vnútorné záležitosti a občianstvo Dimitris Avramopulos a zástupca rotujúceho predsedníctva EÚ, luxemburský minister zahraničných vecí Jean Asselborn.


"Je to dôležitý začiatok. Ale čaká nás ešte dlhá cesta," komentoval otvorenie strediska komisár Avramopulos.


Novootvorený hotspot sa nachádza pri dedine Moria, ležiacej niekoľko kilometrov severne od Mytilini, hlavného mesta ostrova Lesbos.
Podľa pôvodných správ gréckych médií sa mal na otvorení centra zúčastniť aj predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz; informácia o jeho príchode na Lesbos však bola neskôr dementovaná.


Od začiatku tohto roka sa doplavilo na Lesbos a ďalšie grécke ostrovy vo východnej časti Egejského mora už viac ako 450.000 utečencov. Väčšina z nich pokračovala v ceste cez pevninské Grécko do krajín západnej Európy.


Ďalšie registračné centrá by mali vzniknúť na gréckych ostrovoch Chios, Samos, Leros a Kos.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies