Na ostrove Kos zadržala polícia falšovateľov dokladov pre azylantov

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 10:12 • 2 min
Na ostrove Kos zadržala polícia falšovateľov dokladov pre azylantov

ATÉNY - Grécka polícia zatkla v sobotu na ostrove Kos šesť ľudí pri zásahu proti gangu, ktorý falšoval osobné doklady pre žiadateľov o azyl prichádzajúcich na tento ostrov.

slovakia

left justify in out

Pohraničná stráž vo vyhlásení uviedli, že falšovatelia pôsobili na Kose. Polícia v niekoľkých domoch na ostrove zhabala počítače, kamery, veľký počet falošných dokladov a mobilné telefóny.

 

Vlani dorazil do Grécka milión utečencov a migrantov, utekajúcich pred konfliktami na Blízkom východe i vo vzdialenejších oblastiach. Ich cieľom sú bohaté západoeurópske krajiny.

 

Európska únia a Turecko sa dohodli na zastavení toku migrantov do Európy výmenou za politické a finančné ústupky pre Ankaru, čo uzavrelo hlavnú cestu, po ktorej prichádzali ľudia na Egejské ostrovy, vrátane Kosu.

V sobotu sa v Grécku nachádzalo asi 50.000 utečencov a migrantov, ktorí tam po zatvorení cesty uviazli. Mnohí z nich sa utáborili v stanoch pri severnej hranici s Macedónskom dúfajúc v jej znovuotvorenie.

 

Migranti, ktorí nedostanú azyl, budú na základe dohody EÚ a Turecka vrátení nazad do Turecka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies