Na ostrove Guadeloupe majú prvé úmrtie pripisované hurikánu Maria

NETKY.SK • 19 September 2017, 20:15 • 2 min
Na ostrove Guadeloupe majú prvé úmrtie pripisované hurikánu Maria

MIAMI - Jeden človek zahynul dnes na francúzskom karibskom ostrove Guadeloupe, keď ho zasiahol padajúci strom. Ide o prvú obeť pripisovanú hurikánu Maria, ktorý je zaraďovaný do najvyššej, piatej kategórie.

slovakia

left justify in out

Úrady oznámili, že daná osoba sa neriadila príkazmi, aby obyvatelia zostali dnes dopoludnia v budovách. Úrady tiež informovali, že dvaja ďalší ľudia sú nahlásení ako nezvestní po tom, čo sa ich čln prevrátil pri pobreží ostrova La Désirade, východne od neďalekého Guadaloupe.

 

Bez elektrickej energie je približne 40 percent ostrova Guadeloupe, čo predstavuje 80.000 domácností. Vo viacerých obciach hlásili záplavy, predovšetkým na južnom pobreží.

 

Predstavitelia uviedli, že najhoršie boli hurikánom Maria postihnuté ostrovy Les Saintes, Marie-Galant, Petit-Bourg a La Désirade. Cesty sú pokryté popadanými konármi a stromami, ale hlásené sú iba malé škody na infraštruktúre.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona