Na ostrove Bali sa snažia obmedziť používanie Bitcoinu

NETKY.SK • 20 Január 2018, 20:15 • 2 min
Na ostrove Bali sa snažia obmedziť používanie Bitcoinu

JAKARTA – Podľa miestnych správ je Bitcoin pod prísnym dohľadom na ostrove Bali v indonézskom súostroví. Predstavitelia Centrálnej banky sa snažia zasiahnuť proti používaniu kryptomien v krajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Bank Indonesia Causa Iman Karana na ostrove Bali povedal: "Z niektorých príspevkov na sociálnych sieťach sme zistili, že z Bali sa stal raj bitcoinových transakcií. Ďalším krokom bude, že ich zakážeme v súlade so zákonom a používateľov požiadame, aby ho už nepoužívali. V spolupráci so Špeciálnou jednotkou vyšetrovania kriminality budeme presadzovať nariadenie, že všetky transakcie v Indonézii musia byť v rupiách."

 

img

Causa Iman Karana

 

Na ostrove Bali sa Bitcoin teší obrovskej popularite, avšak nedávne správy naznačujú, že vláda sa snaží obmedziť používanie digitálnych mien. Riziko prania špinavých peňazí a kriminálnej činnosti viedlo k zvýšenej kontrole.


img

 

Takúto silnú rétoriku proti Bitcoinu a iným kryptomenám by sme viac očakávali od Číny alebo Južnej Kórey a nie od predstaviteľov tejto krajiny. Silnejúce hlasy, ktoré volajú po prísnejšej regulácii kryptomien sa však začínajú ozývať po celom svete...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona