Na oslavy do Moskvy pocestuje aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 09:32 • 2 min
Na oslavy do Moskvy pocestuje aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa zúčastní v Moskve na víkendových oslavách 70. výročia konca druhej svetovej vojny. Na ceste po východoeurópskom regióne sa zastaví aj v Poľsku a na Ukrajine. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu OSN Stéphana Dujarrica.

slovakia

left justify in out

Pan sa v Moskve pripojí k oslavám 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. V sobotu sa na Deň víťazstva spolu s generálnou riaditeľkou OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) Irinou Bokovovou zúčastní na vojenskej prehliadke v Moskve.

Generálny tajomník OSN má v oficiálnom pracovnom programe na návšteve Moskvy naplánované stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Pred príchodom do Ruska sa zastaví na oslavách ukončenia druhej svetovej vojny v poľskom Gdansku.

 

Pan Ki-mun, ktorý pochádza z Južnej Kórey, sa na tejto zahraničnej ceste pred príchodom do Ruska zastaví aj na Ukrajine, kde sa stretne s tamojším prezidentom Petrom Porošenkom. Kyjevský rezort zahraničia kritizoval v uplynulom týždni Panov zámer cestovať do Moskvy, napísala agentúra AP.

 

Severokórejská štátna agentúra KCNA dnes oznámila, že na víkendové oslavy do Moskvy pricestuje aj predseda severokórejského parlamentu Kim Jong-nam, ktorý je v KĽDR formálnou hlavou štátu. Podľa ruského ministerstva zahraničných vecí bude Kim medzi 26 svetovými lídrami, ktorí prijali pozvanie na toto podujatie.

Viacero západných lídrov pozvanie na sobotňajšiu vojenskú prehliadku v Moskve neprijalo pre konflikt na východe Ukrajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies