Na oslavách v Moskve sa zúčastní aj egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 18:24 • 2 min
Na oslavách v Moskve sa zúčastní aj egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí

KÁHIRA/MOSKVA - Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí sa zúčastní v Moskve na oslavách pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na kanceláriu egyptského prezidenta.

slovakia

left justify in out

TASS cituje hovorcu prezidenta Sísího, podľa ktorého egyptský líder navštívi v sobotu 9. mája ruskú metropolu, kde sa "spoločne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom zúčastní osláv pri príležitosti 70. výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom".
     

Účasť na oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Rusku potvrdil v pondelok aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun. V sobotu sa na Deň víťazstva spolu s generálnou riaditeľkou OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) Irinou Bokovovou zúčastní na vojenskej prehliadke v Moskve.
     

Generálny tajomník OSN má v oficiálnom pracovnom programe naplánované aj stretnutie s ruským prezidentom Putinom.
     

Viacero západných lídrov pozvanie na sobotňajšiu vojenskú prehliadku v Moskve neprijalo pre konflikt na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies