Na oslavách štátneho sviatku v Budapešti sa zúčastnilo 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 21 August 2013, 10:57 • 2 min
Na oslavách štátneho sviatku v Budapešti sa zúčastnilo 100-tisíc ľudí

BUDAPEŠŤ - Na podujatiach ústredných osláv štátneho sviatku sv. Štefana a maďarskej ústavy, ktoré sa v utorok 20. augusta začali v Budapešti slávnostnou prísahou dôstojníkov maďarskej armády a vyvrcholili ohňostrojom na Dunaji, sa zúčastnilo dovedna takmer 100.000 ľudí, uviedla dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Dozor nad priebehom štátneho sviatku, v rámci ktorého sa konalo po celom Maďarsku takmer 500 podujatí, malo ministerstvo pre verejnú správu a spravodlivosť (KIM). Podľa vyhlásenia KIM sa podujatia zaobišli bez mimoriadnej situácie. Na základe predpovede počasia zrušili ohňostroje na brehoch Balatonu pre silný nárazový vietor. Ohňostroj na Dunaji v hlavnom meste, ktorý sa začal o 21.03 h, sa uskutočnil podľa plánu.

Záchranári počas sviatočného dňa ošetrili 23 ľudí, z ktorých desať hospitalizovali s ľahšími poraneniami, uviedlo ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies