Na Oravskej lesnej železnici otvoria hlavnú turistickú sezónu

NETKY.SK • 13 Máj 2018, 11:34 • 2 min
Na Oravskej lesnej železnici otvoria hlavnú turistickú sezónu

ORAVSKÁ LESNÁ - Podujatím Keď odfúkne lokomotíva v nedeľu v Oravskej Lesnej slávnostne otvoria hlavnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici.

slovakia

left justify in out

Okrem kultúrneho programu je pre návštevníkov pripravená aj spomienka na významné výročia Oravskej lesnej železnice, Oravského múzea či parnej lokomotívy Gontkulák. Podujatie sa uskutoční o 12.15 h v stanici Tanečník. TASR o tom informovala riaditeľka Oravského múzea P. O. Hviezdoslava, ktoré železnicu spravuje, Mária Jagnešáková.

 

„Návštevníci sa môžu tešiť na ikonu železnice, parnú lokomotívu Gontkulák, ktorá bude premávať medzi stanicami Tanečník a Sedlo Beskyd. Všetci si môžu vychutnať atmosféru okolitej prírody a pozrieť si bohatý hudobný program v podaní Funny Fellows a Detského folklórneho súboru Oravanček,“ priblížila Jagnešáková. Chýbať nebude ani tradičný remeselný jarmok či ochutnávka guláša.

 

V mesiaci máj železnica premáva v časoch o 9.30, 11.00, 13.00, 14.30, 15.45 a 17.00 h. Vlak o 17.00 h premáva iba počas víkendov a štátnych sviatkov.

 

Oravská lesná železnica v Oravskej Lesnej je časťou bývalej kysucko-oravskej lesnej železnice z počiatku 20. storočia. Trať v dĺžke tri kilometre na vrcholovú stanicu Sedlo Beskyd v nadmorskej výške 935 metrov nad morom vlak prekoná za približne 15 – 20 minút. Tu si urobí prestávku, počas ktorej môžu návštevníci vystúpiť na vyhliadkovú vežu neďaleko stanice a rozhliadnuť sa na panorámu oravskej prírody. Otvorená je aj nová goralská drevenica, ktorá približuje kultúru Goralov na Orave. Po prehliadke nasleduje jazda späť do údolia. Celá trasa aj s pobytom na stanici Sedlo Beskyd trvá približne hodinu a 10 minút.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona