Na Orave opravia cesty a mosty za 7,2 miliónov eur

NETKY.SK • 20 Október 2016, 12:36 • 2 min
Na Orave opravia cesty a mosty za 7,2 miliónov eur

ŽILINA – V oravských okresoch Tvrdošín a Námestovo opravia cesty a mosty za 7,2 milióna eur.

slovakia

left justify in out

V prvej etape dajú do poriadku cestu II. triedy medzi Vitanovou a Hladovkou, cestu III. triedy priamo vo Vitanovej a zrekonštruujú tiež šesť mostov v Zuberci, Suchej Hore, Vitanovej a na úseku medzi Vitanovou a Oravicami. „Druhý projekt počíta s prácami na viac ako jedenástich kilometroch v katastrálnom území obcí Oravská Lesná, Zákamenné a Novoť. Aj tu budeme obnovovať mosty a to konkrétne v obci Lokca a pred obcou Krušetnica,“ uviedol riaditeľ odboru dopravy Žilinského samosprávneho kraja Ivan Mokrý.

 

Žilinský samosprávny kraj získal peniaze na opravu oravských ciest z programu cezhraničnej slovensko-poľskej spolupráce, kde je v programovacom období 2014 - 2020 vyčlenených z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja takmer 155 miliónov eur. „O finančné prostriedky sa uchádzame aj v ďalších výzvach. Napríklad, chceme pokračovať v úspešnej rekonštrukcii Budatínskeho hradu, s ktorou sme začali ešte v roku 2009 a aj vďaka eurofondom je dnes hrad klenotom Horného Považia. Je však potrebné v obnove pokračovať, a preto sme podali ďalšiu žiadosť na poskytnutie príspevku na rekonštrukciu hospodárskej budovy nachádzajúcej sa vedľa kaplnky pred hradom,“ dodal predseda žilinskej krajskej samosprávy Juraj Blanár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies