Na opravu cesty v úseku Kremnických Baní dohliadne minister Brecely

NETKY.SK • 2 August 2016, 16:41 • 2 min
Na opravu cesty v úseku Kremnických Baní dohliadne minister Brecely

BANSKÁ BYSTRICA - Kritickú situáciu na ceste I/65 v úseku Kremnických Baní a rozsah škôd spôsobených silnými dažďami a jej opotrebovaním v dôsledku dlhodobého užívania dnes osobne vyhodnotil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely, štátny tajomník rezortu dopravy Viktor Stromček a generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Roman Žembera.

slovakia

left justify in out

Poškodenie na ceste I/65 v úseku Kremnických Baní je veľké, ide o úsek dlhý približne 600 metrov. Cesta je podmytá, na jednej strane sa prepadla krajnica. „Tým, že ide o krízovú situáciu, beriem si tento stav na zodpovednosť a patronát nad sprístupnením tejto časti poškodenej komunikácie v čo najkratšom čase. Chvalabohu, že v čase zosuvu cesty sa na tomto úseku nikomu nič nestalo a nedošlo k poškodeniam zdravia a majetku ľudí, ktorí dennodenne túto spojnicu z Kremnice smerom na Martin využívajú. Musíme predchádzať tomu, aby sme riešili len havarijné stavy na regionálnych cestách. Je nevyhnutné venovať väčšiu pozornosť oprave a údržbe ciest I. triedy, ktoré sú dôležité pre prepájanie regiónov a ich obyvateľov,“ povedal dnes Brecely.


Rozsah predpokladaných prác a finančné náklady na opravu tohto úseku cesty I/65 bude možné odhadnúť až po spracovaní projektovej dokumentácie, dnes nie je možné náklady na odstránenie poškodenia určiť. V súčasnosti autá pre rozsiahle poškodenie časti cesty I/65 v Kremnických Baniach využívajú obchádzkové trasy.

 

Vozidlá do 3,5 tony a autobusy využívajú cesty 11/578 a 111/2504 v smere Kremnica - Krahule - Kremnické Bane a vozidlá nad 3,5 tony cestu 1/14 v smere Šášovské Podhradie - Banská Bystrica - Turčianske Teplice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies