Na Open Jazz Feste vystúpia aj kapely Ľudové Mladistvá a Rosario Smowing

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 14:27 • 2 min
Na Open Jazz Feste vystúpia aj kapely Ľudové Mladistvá a Rosario Smowing

BRATISLAVA - Organizátori desiateho ročníka Open Jazz Festu predstavili ďalších účinkujúcich. Na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom zahrá slovenská skupina Ľudové Mladistvá, ktorú vedie klavirista a skladateľ Martin "Majlo" Štefánik. Formácia kombinuje prvky džezu, folku, vážnej i modernej hudby. Skupina sa v súčasnosti uchádza o Radio_Head Award v kategórii Objav roka.

slovakia

left justify in out

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na argentínsku skupinu Rosario Smowing, ktorá spája ska, džez, mambo, tango i bolero. Na konte majú albumy Volumen 1 (2003), Si Siempre Estoy Llegando... (2007), Se Mueve (2011) a No te Prometo Nada (2015). 

Zástupcovia podujatia už predtým oznámili, že vystúpi americký saxofonista, držiteľ ceny Grammy, Kenny Garrett, s ktorým hrali napríklad Marcus Miller či Miles Davis. "Aj keď už v minulých ročníkoch na festivale účinkovali známi a aj uznávaní umelci, predsa len si desiaty ročník zaslúži výnimočného umelca. Nám sa podarilo získať fenomenálneho alt saxofonistu, skladateľa a aranžéra Kennyho Garretta z USA, ktorý príde so svojím projektom Do Your Dance a určite bude skvelým darčekom pre našich verných divákov. Exkluzívny koncert v klube Blue Note 1. marca bol zároveň aj jeho osobnou pozvánkou na vystúpenie na festivale," povedal dramaturg a riaditeľ podujatia Tibor Zelenay. Open Jazz Fest sa bude konať 28. a 29. júla, koncertný program sa začne vždy o 19:00. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona