Na Open Jazz Feste vystúpia aj David Kollar trio a Mo' Blow

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 20:08 • 2 min
Na Open Jazz Feste vystúpia aj David Kollar trio a Mo' Blow

Na Open Jazz Feste vystúpia aj David Kollar trio a Mo' Blow - Kultúra Na slovenskom open-air festivale Open Jazz Fest, ktorého piaty ročník sa uskutoční 20. a 21.

slovakia

left justify in out

img

Na slovenskom open-air festivale Open Jazz Fest, ktorého piaty ročník sa uskutoční 20. a 21. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, vystúpia David Kollar trio, nemecká kapela Mo' Blow a Zuzana Lapčíková a jej kvintet. Okrem nich sa na festivale predstavia Marek Balata, Justin Echolz a Pavol Bodnár & Ecce Jazz Band, ktorých účasť oznámili organizátori ešte v marci. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketstream, jednodňový lístok stojí 15 eur, dvojdňový 20 eur.

Medzinárodné David Kollar trio tvorí popredný slovenský džez-rockový gitarista a autor filmovej a divadelnej hudby David Kollar, maďarský bubeník Gergo Borlai a maďarský basgitarista Gergo Baranyi. "Nebolo jednoduché vzhľadom na nabitý program členov tria, logistiku a z toho vyplývajúci nedostatok času na skúšanie, opätovne spojiť tento vynikajúco namazaný stroj tria, ktoré úspešne funguje už niekoľko rokov," uviedol dramaturg festivalu Marian Pavlovič.

Mo' Blow je štvorčlenná berlínska kapela, ktorá vlani získala Future Sound Award. Na svojom konte majú zatiaľ dva albumy - Funkatristic (2008) a For Those About to Funk (2011). Mo' Blow vystúpia na Open Jazz Feste v sobotu 21. júla večer. Česká speváčka, cimbalistka a skladateľka Zuzana Lapčíková vytvorila svoj kvintet v roku 2007. Jeho členom je aj slovenský džezový pianista Ondrej Krajňák. Kvintet hrá repertoár, ktorý je inšpirovaný moravskou ľudovou hudbou, pričom využíva postupy charakteristické pre džez a súčasnú hudbu. Zuzana Lapčíková sa na Open Jazz Feste predstaví v piatok 20. júla večer.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies