Na Open Jazz Fest prídu Vojtěch Dyk a B-Side Band

NETKY.SK • 21 Január 2015, 16:24 • 2 min
Na Open Jazz Fest prídu Vojtěch Dyk a B-Side Band

BRATISLAVA - Headlinermi prvého dňa Open Jazz Festu, ktorý sa bude konať 17. a 18. júla na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom, budú český spevák Vojtěch Dyk a formácia B-Side Band.

slovakia

left justify in out

"Minulý rok sme po prvýkrát festivalový deň otvorili big bandovou formáciou Swingless Jazz Ensemble a malo to u divákov veľmi kladnú odozvu. Som rád, že v aktuálnom ôsmom ročníku môžeme v tejto milej tradícii pokračovať a privítať Vojtěcha Dyka s B-Side Bandom," uviedol riaditeľ podujatia Tibor Zelenay. "Teší nás, že Open Jazz Fest si našiel svojich fanúšikov a práve pre nich je tento rok pripravená ďalšia, veľmi kvalitná, porcia džezu,“ dodal.

 

Úvod festivalu bude patriť víťazovi súťaže Jazz Start Up, teda formácii Andrej Urminský trio, ktoré tvoria gitarista Andrej Urminský, bubeník Juraj Rašim a kontrabasista Róbert Ragan ml.. Líder kapely má za sebou aj workshopy s interpretmi akými sú Peter Bernstein, Larry Goldings, Wolfgang Muthspiel, Bill Stewart, Billy Hart, Jeff Ballard alebo David Dorůžka. Pod hlavičkou Andrej Urminský International Quintet vlani vydal album Four+1. 

 

Hudobník a herec Vojtěch Dyk sa preslávil ako spevák už nefungujúcej kapely Nightwork. V roku 2011 získal s touto formáciou tri ceny Anděl - v kategóriách Skupina roka, Album roka (Tepláky aneb kroky Františka Soukupa) a Videoklip roka (Tepláky). O dva roky neskôr si na konto pripísal aj Anděla v kategórii Spevák roka - za album Live at La Fabrika, ktorý nahral so spomínaným zoskupením B-Side Band. S formáciou, ktorú založil v roku 2006 Josef Buchta a tvorí ju 18 inštrumentalistov, vlani v decembri pokrstil spoločnú štúdiovku Deska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona