Na Oldtimer Rallye Tatry sa predstaví 60 veteránov

NETKY.SK • 21 August 2016, 11:13 • 2 min
Na Oldtimer Rallye Tatry sa predstaví 60 veteránov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Desiatky veteránov sa opäť predstavia na cestách liptovského, oravského, žilinského a vysokotatranského regiónu.

slovakia

left justify in out

Oldtimer Rallye Tatry ponúkne divákom možnosť vidieť historické vozidlá zblízka a zažiť dobovú atmosféru vďaka oblečeniu posádok a samotnému rituálu jazdy i džentlmenskému športovaniu.


Jazdci hrdo predvádzajú s láskou zreštaurované či udržiavané automobily, ale i vlastné šoférske umenie či trúfalosť pri mnohokrát nie jednoduchom ovládaní historických skvostov,“ uviedol riaditeľ podujatia Jaroslav Petran z Veterán Clubu Liptov z Liptovského Mikuláša.


Limitovaný počet 60 historických áut prejde počas piatich dní 415 kilometrov. Päťdňové podujatie začne v stredu 24. augusta, kedy si účastníci vychutnajú príbeh 730-ročnej histórie Liptovského Mikuláša s komentovanou prehliadkou mesta. Vo štvrtok 25. augusta sa už veteránisti vydajú na 120-kilometrovú prvú etapu z Liptovského Mikuláša cez Liskovú, Trusalovú a Martin do Žiliny. „V prvej etape chceme umožniť vrátenie sa v čase prostredníctvom veteránov obyvateľom Martina na Divadelnom námestí a obyvateľom Žiliny na Mariánskom námestí. Skutočný veteránsky šport budú počas etapy predstavovať tri testy jazdy pravidelnosti, v ktorých si posádky porovnajú vlastné zručnosti,“ povedal riaditeľ podujatia.


Trať druhej etapy má viac ako 150 kilometrov a povedie zo Žiliny cez Starú Bystricu, Oravskú priehradu, Huty a Liptovský Trnovec do Liptovského Mikuláša. Bude to tohtoročná najdlhšia etapa. Nadšenci historických vozidiel si ich budú môcť zblízka poobzerať v Námestove. Účastníci si potom pozrú v hĺbke 38 metrov pod úrovňou Oravskej priehrady toto technické dielo.


Tretia sobotňajšia etapa povedie z Liptovského Mikuláša cez Opalisko v Závažnej Porube, Jochy, Jamník, Starý Smokovec, Poprad, Važec a Liptovský Hrádok späť do Liptovského Mikuláša. Jej dĺžka je 147 kilometrov. Vo Vysokých Tatrách sa vozidlá divákom predstavia v Starom Smokovci a v Poprade pri aquaparku.


Veteránisti sa v nedeľu 28. augusta rozlúčia s podujatím 14-kilometrovou záverečnou etapou mestom Liptovský Mikuláš. Trať tohtoročnej Oldtimer Rallye Tatry absolvujú aj vozidlá Ford T (1918), Packard Six (1925) Chrysler 50 roadster (1925), Fiat 503 (1926), Bugatti 49 (1932), Buick Eight 51 (1947), Jaguar XK 120 (1951), Triumph Tr 3 A (1958), Austin Healey (1960), Masserati 3500 GTI (1962), Porsche 911 T (1970).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies