Na Old Trafforde duel Ronaldo vs. Messi, oslabené Nemecko v Španielsku

NETKY.SK • 17 November 2014, 15:26 • 2 min
Na Old Trafforde duel Ronaldo vs. Messi, oslabené Nemecko v Španielsku

BRATISLAVA - Posledný asociačný termín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v tomto kalendárnom roku prináša niekoľko zaujímavých konfrontácií.

slovakia

left justify in out

V utorok 18. novembra o 20.45 SEČ sa v španielskom meste Vigo uskutoční šláger dvoch posledných majstrov sveta, v ktorom domáca reprezentácia privíta úradujúceho šampióna z Brazílie - tím Nemecka.
     

Hostia si v piatok urobili náladu na trpaslíkovi z Gibraltáru, ktorého v kvalifikačnom meraní síl EURO 2016 zdolali v Norimbergu 4:0. Pred prípravným šlágrom v Španielsku však nemecký tím zasiahla veľká maródka. Kormidelník Joachim Löw musí skladať zostavu bez Jeromea Boatenga, Manuela Neuera, Matsa Hummelsa, Marca Reusa, Andrého Schürrleho a Bastiana Schweinsteigera. Debut by si mohol odkrútiť Robin Knoche z VfL Wolfsburg.
   

"Rád by som nastúpil proti Španielsku v najsilnejšej zostave, ale nebude to možné. Myslím si však, že máme aj tak silné mužstvo. K zápasu pristúpime s plnou vážnosťou, je to prestížny šláger. Španielsko má obrovskú kvalitu, bude to pre divákov zaujímavý zápas s otvoreným scenárom. Verím, že po konečnom hvizde to budeme my, kto sa bude tešiť," vyhlásil Löw. Španieli si v sobotu v "slovenskej" C-skupine kvalifikácie EURO 2016 poradili v Huelve s Bieloruskom (3:0). Úradujúcim majstrom Európy chýbali zranení stredopoliari Andres Iniesta a Cesc Fabregas, no ich absencie nebolo výrazne cítiť. Výborný zápas totiž odohral krídelník madridského Realu Isco, ktorý hýril nápadmi a v 18. minúte nádhernou strelou spoza šestnástky do pravej šibenice otvoril skóre. Isco sa výborne zhostil dirigentskej role a pri odchode z trávnika si vyslúžil zaslúžené ovácie publika na Estadio Nuevo Colombino. "Snažím sa využiť príležitosti, ktoré dostávam. Cítim sa teraz psychicky silnejší, tvrdo pracujem na všetkých aspektoch mojej hry," vyhlásil Isco.
     

Pozornosť bude pútať prestížny duel v anglickom Manchestri, v ktorom si Portugalsko zmeria sily s Argentínou. Nastúpiť by proti sebe mali dvaja inšpiratívni vodcovia svojich tímov a jedni z najvplyvnejších hráčov súčasnosti - Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Kapitán portugalskej reprezentácie Ronaldo sa vracia na manchesterský Old Trafford, ktorý je jeho druhým domovom. Dres miestneho United obliekal kanonier Realu Madrid v rokoch 2003-2009 a práve v drese "červených diablov" sa tešil z prvých veľkých individuálnych i tímových úspechov v kariére.
     

Mikrosúboj Ronalda s Messim zamestnáva tvorcov štatistík, ktorí vypátrali, že vo vzájomných meraniach síl má navrch Argentínčan. Doposiaľ z 26 súbojov odchádzal Messi ako víťaz v dvanástich prípadoch, sedemkrát sa tešil Ronaldo, sedem zápasov sa skončilo remízou. Argentína má pod vedením nového kormidelníka Gerarda Martina bilanciu troch víťazstiev a jednej prehry. Mužstvo sa pripravuje na budúcoročný turnaj Copa America, ktorý sa uskutoční v Chile. "Vítame možnosť zahrať si s Portugalskom, ktoré patrí k najlepším tímom v Európe. Jeho najväčšou hviezdou je Ronaldo, ale má aj iných šikovných hráčov. Nebudeme Cristiana špeciálne brániť a myslím si, že ani súper nebude venovať mimoriadnu pozornosť Lionelovi (Messimu). Pôjde o to, ako budú plniť taktické pokyny všetci hráči," myslí si Martino.
     

Historickí rivali Škótsko a Anglicko si v glasgowskom Celtic Parku zmerajú sily už po 112-krát. Prvý vzájomný súboj "Statočných sŕdc" a "hrdého Albiónu" sa uskutočnil v Glasgowe v roku 1872 a nesie primát najstaršieho prípravného súboja na svete. Do roku 1989 bol duel každoročným vrcholom sezóny, potom sa obe krajiny stretli medzi sebou už len štyrikrát. Angličania sa v novodobej histórii vzájomných duelov tešili z víťazstva trikrát, naposledy minulý rok vo Wembley (3:2).
     

"Minulý rok sme mali fantastickú príležitosť zdolať Anglicko. Nepodarilo sa nám to, ale teraz cítime šancu. V stávke je oveľa viac, než len prípravný zápas," cituje agentúra Reuters slová útočníka Glasgow Rangers Kennyho Millera. "Budú tam hráči, ktorých by som chcel vidieť, takže šancu dostanú aj menej vyťažovaní hráči. Každopádne neberieme zápas na ľahkú váhu a pocestujeme do Glasgowa s veľkým tímom," prezradil tréner Albionu Roy Hodgson, ktorého mužstvo v doterajšom priebehu kvalifikácie vyťažilo maximálny počet 12 bodov a je suverénnym lídrom E-skupiny.
     

Francúzi si do Marseille pozvali Švédov, ktorí nebudú môcť počítať s ich najjagavejšou hviezdou Zlatanom Ibrahimovičom. Kanonier parížskeho St. Germain sa iba pár dní pred sobotňajším zápasom kvalifikácie EURO 2016 na pôde Čiernej Hory (1:1) zotavil zo zranenia päty a podarilo sa mu streliť gól, nechce však riskovať prípadné komplikácie a s výpravou do Provensálska necestoval.
     

Brazílčania po neúspechu na MS a odstúpení kormidelníka Luiza Felipeho Scolariho našli hernú fazónu pod taktovkou Carlosa Dungu, keď zvíťazili vo všetkých piatich prípravných súbojoch. Minulú stredu deklasovali Turkov 4:0, teraz ich čaká vo Viedni duel s Rakúskom.
     

V akcii budú okrem Španielska aj ďalší súperi Slovenska v C-skupine kvalifikácie EURO 2016. Bielorusi si v Borisove zmerajú sily s Mexikom (18.00) a Ukrajina hrá doma s Litvou (20.00).

     

      program prípravných zápasov:
      utorok 18. novembra:

      11.20 Japonsko - Austrália
      12.00 Nikaragua - Salvador
      12.30 Thajsko - Nový Zéland
      12.35 Čína - Honduras
      13.45 Irán - Kórejská republika
      17.00 SR - Fínsko
      18.00 Bielorusko - Mexiko
      18.00 Grécko - Srbsko
      18.00 Slovinsko - Kolumbia
      19.00 Rakúsko - Brazília
      19.30 Rumunsko - Dánsko
      20.00 Ukrajina - Litva
      20.30 Maďarsko - Rusko
      20.45 Írsko - USA
      20.45 Taliansko - Albánsko
      20.45 Poľsko - Švajčiarsko
      20.45 Portugalsko - Argentína
      20.45 Španielsko - Nemecko
      21.00 Francúzsko - Švédsko
      21.00 Škótsko - Anglicko
      streda 19. novembra:
      01.00 Bolívia - Venezuela
      01.00 Chile - Uruguaj
      02.00 Panama - Kanada
      02.00 Peru - Paraguaj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona