Na Old Trafforde bitka o Manchester, Kompany: Čím väčší súboj, tým lepšie

NETKY.SK • 25 Október 2016, 16:48 • 2 min
Na Old Trafforde bitka o Manchester, Kompany: Čím väčší súboj, tým lepšie

MANCHESTER - Jeden zo stredajších osemfinálových zápasov anglického Ligového pohára 2016/2017 vo futbale prinesie manchesterské derby a zároveň ďalšiu konfrontáciu dvoch trénerských velikánov, Josého Mourinha a Pepa Guardiolu.

slovakia

left justify in out

Domáci United na Old Trafforde privíta tím City, úvodný výkop naplánovali na 21.00 h SELČ. Hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje predĺženie, prípadne rozstrel zo značky pokutového kopu. Zaujímavosťou je, že manchesterské derby ešte nikdy v histórii nezažilo predĺženie ani penaltovú lotériu, pripomenul web ManUtd.

Počas ostatného mesiaca odohrali ManUtd a ManCity po tri ligové stretnutia a ani raz nezvíťazili. United v tomto období remizovali so Stoke City (1:1) aj v Liverpoole (0:0) a naposledy v nedeľu vysoko podľahli na pôde Mourinhovho niekdajšieho zamestnávateľa FC Chelsea (0:4). "Červení diabli" víťazili aspoň v základnej skupine tohtosezónnej Európskej ligy - zdolali ukrajinský Zaria Lugansk (1:0) a aj Fenerbahce Istanbul (4:1).

Vychádzajúca hviezda United Marcus Rashford strelil v uplynulej ligovej sezóne víťazný gól svojho tímu na ihrisku mestského rivala. Pred ďalším derby prezradil, aký by bol jeho vysnívaný gól: "Domáci presný zásah proti City, istotne! Aj gól na pôde City bol pre mňa veľmi významný; môžem si teda len predstavovať, aké by to bolo v domácom prostredí." Belgičana v drese City Vincenta Kompanyho citoval web jeho zamestnávateľa: "Čím väčší súboj, tým lepšie. Pre takéto zápasy hráte futbal."

"The Citizens" mali vynikajúci vstup do sezóny, zvíťazili vo svojich úvodných desiatich dueloch v rámci všetkých súťaží. Potom sa však Guardiolov stroj zasekol - od 24. septembra a ligového triumfu 3:1 na ihrisku Swansea nepozná chuť výhry. V Premier League nasledovala prehra 0:2 v Londýne s Tottenhamom a domáce remízy 1:1 s Evertonom a Southamptonom. Manchestru City sa nedarilo ani v ostatných dvoch vystúpeniach v základnej skupine Ligy majstrov: na ihrisku Celticu Glasgow hral nerozhodne 3:3 a v Barcelone, niekdajšom pôsobisku Guardiolu, prehral zahanbujúco 0:4. Blížiace sa mestské derby v rámci národnej pohárovej súťaže je teda pre oba tímy príležitosťou vrátiť sa po výbornom úvode sezóny a slabších ostatných týždňoch na víťaznú vlnu.

Manchesterské derby napíše v stredu svoju 173. kapitolu. Z pohľadu slávnejšieho United je bilancia nasledovná: 71 víťazstiev, 51 remíz, 50 prehier. Jubilejné 50. víťazstvo City sa zrodilo 10. septembra v rámci 4. kola aktuálneho ročníka Premier League, Guardiolovi zverenci zvíťazili na pôde United 2:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies