Na Oktoberfeste sa vypilo 7,5 milióna litrov piva, liter stál 9 eur

NETKY.SK • 4 Október 2011, 23:45 • 2 min
Na Oktoberfeste sa vypilo 7,5 milióna litrov piva, liter stál 9 eur

Na Oktoberfeste sa vypilo 7,5 milióna litrov piva, liter stál 9 eur - Kultúra Na mníchovskom pivnom festivale Oktoberfest, ktorý sa v pondelok skončil, skonzumovali návštevníci rekordných 7,5 miliónov litra piva, čo je o pol milióna viac ako vlani. Festiv

slovakia

left justify in out

img

Na mníchovskom pivnom festivale Oktoberfest, ktorý sa v pondelok skončil, skonzumovali návštevníci rekordných 7,5 miliónov litra piva, čo je o pol milióna viac ako vlani. Festival navštívilo 6,9 milióna ľudí a počas neho došlo k 58 ruvačkám, vlani ich mali 62.
Organizátori festivalu vyjadrili s výsledkami spokojnosť. Obávali sa totiž, že zvýšenie ceny piva na rekordných deväť eur za liter bude mať na akciu negatívny dopad.
"Táto lúka je zlatá," konštatovala pri ukončení 17-dňového festivalu organizátorka Gabriele Weishäuplová. "Nálada na Oktoberfeste bola vynikajúca, až do posledného dňa," chválil aj mníchovský starosta Christian Ude.
Hoci návštevnosť nebola tento rok rekordná - najviac ľudí prišlo v roku 1985 - 7,1 milióna návštevníkov, obchodníci si výsledky chválila. Okrem piva zaznamenali osempercentný nárast predaja nealkoholických nápojov a skonzumovalo sa 118 celých volov.
V kancelárii strát a nálezov sa nazbieralo vyše 4750 predmetov vrátane kuriozít. Tento rok zahŕňajú napríklad osemcentimetrového živého lúčneho koníka, vikingskú prilbu, dve barly a zubnú protézu. Zozbierali však aj 1045 stratených pasov a 390 mobilných telefónov. Všetkých 48 detí, ktoré sa stratili, si príbuzní vyzdvihli.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies