Na okružnej túre okolo Annapurny zahynuli počas sneženia štyria turisti

NETKY.SK • 15 Október 2014, 10:40 • 2 min
Na okružnej túre okolo Annapurny zahynuli počas sneženia štyria turisti

KÁTHMANDU - Štyria turisti z medzinárodnej skupiny v strednom Nepále zahynuli v hustom snežení na obľúbenej okružnej túre okolo vrchu Annapurna v nepálskych Himalájach. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie miestnych úradov.

slovakia

left justify in out

"Dvaja poľskí občania, jeden Izraelčan a jeden Nepálčan sú mŕtvi," potvrdil správu šéf nepálskeho okresu Mustang. "Zachránili sme štyroch Izraelčanov, štyroch Poliakov a Nepálčana," dodal.

 

Celkovo 168 ľudí smerovalo k sedlu Thorong La v horách stredného Nepálu, ktoré je súčasťou známej okružnej trasy okolo masívu Annapurny.

 

"S niekoľkými ľuďmi bol prerušený kontakt, pretože na telekomunikačné prístroje nepriaznivo vplývalo husté sneženie v oblasti," uviedol šéf okresu Mustang a dodal: "Dostali sme však informáciu, že väčšina týchto turistov, ktorí smerovali do Thorong La, sa už vracia - počasie im už totiž nebráni v túre."

 

Zvrat nastal aj v inom prípade. Našli sa telá dvoch z celkovo troch nezvestných pastierov jakov z dediny Naar v okrese Manang. Po utorkovej lavíne je jeden pastier stále nezvestný.

 

Nepál zažíva posledné dva dni zlé počasie; sčasti ho spôsobil cyklón Hudhud v susednej Indii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies