Na odstránenie kalamity nasadzuje mesto Poprad stále viac ľudí i techniky

NETKY.SK • 4 Február 2015, 17:48 • 2 min
Na odstránenie kalamity nasadzuje mesto Poprad stále viac ľudí i techniky

POPRAD - Mesto Poprad pokračuje v odstraňovaní následkov snehovej kalamity, ktorá zasiahla podtatranskú metropolu cez víkend. „Dnes bolo do čistenia mesta nasadených 16 kusov techniky a 80 pracovníkov menších obecných služieb. Pri čistení zastávok MHD vypomáhali aj pracovníci firmy Brantner,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

slovakia

left justify in out

V časti Matejovce bola do čistenia parkovísk a ciest nasadená aj snežná fréza. S pomocou príslušníkov mestskej polície a vďaka porozumeniu obyvateľov tamojšieho sídliska boli uvoľnené aj parkovacie plochy, ktoré tak mohli následne systematicky dočistiť. Z Oravskej ulice a z ďalších lokalít, kde sa už odhrnutý sneh nahromadil, začali pracovníci Správy mestských komunikácií (SpMK) sneh odvážať. „Technika SpMK v Poprade, ako aj externých dodávateľov pracovala na sídliskách Juh, Západ, v centre mesta, vo Veľkej i v Spišskej Sobote,“ dodáva hovorca. 
     

Celú uplynulú noc bola nasadená technika aj na čistenie pešieho prístupu do časti Stráže. „Denne zasadá operatíva, ktorá sa snaží dostupnou technikou usmerňovať ľudské a technické kapacity, ktoré máme k dispozícii. Zároveň sa snažíme získať ďalšiu technickú výpomoc. Vzhľadom na množstvo snehu, ktoré je potrebné z niektorých úsekov vyvážať, pretože ho nie je kam pluhovať, je problém s pomalším tempom dočisťovania,“ dodáva viceprimátor Popradu Igor Wzoš. 
     

Vďaka pochopeniu starostov okolitých obcí bude vo štvrtok 5. februára počet ľudí v teréne vyšší o ďalších 90 pracovníkov menších obecných služieb. Celkovo tak bude v teréne vďaka tejto pomoci ručne dočisťovať mesto 160 ľudí, čo sa doposiaľ, aj napriek snehovým kalamitám v minulosti, ešte nestalo. Nasadení budú do lokalít sídlisko Západ – vnútroblok SOLO, MEMPHIS a ORIENT, sídlisko Juh na uliciach Šrobárova, Rázusova, Svätoplukova, vnútroblok ulice Letná, ďalej ulice MPČĽ a Bajkalská a Pavlovova. 
     

„Technika bude ďalej dočisťovať predovšetkým parkoviská a pešie ťahy. Vďaka pomoci hasičov s vysokozdvižnou plošinou boli dnes zo strechy zimného štadióna uvoľnené aj masy zľadovateného snehu, ktoré by pri náhlom zosuve mohli poškodiť dažďové zvody,“ doplnil Galajda s tým, že snehovú kalamitu, na ktorej odstraňovaní následkov sa stále pracuje, spôsobilo extrémne výdatné sneženie počas uplynulého víkendu, keď za 24 hodín spadlo 39 centimetrov nového snehu. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu je to rekordný údaj pre Poprad od roku 1951. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona