Na odovzdávaní Grammy vystúpia aj Paul McCartney a Ringo Starr

NETKY.SK • 15 Január 2014, 12:34 • 2 min
Na odovzdávaní Grammy vystúpia aj Paul McCartney a Ringo Starr

LOS ANGELES - Na tohtoročnom odovzdávaní cien Grammy, ktoré rozdajú 26. januára v losangeleskom Staples Center, vystúpia aj Paul McCartney a Ringo Starr z legendárnej britskej kapely The Beatles.

slovakia

left justify in out

Hudobníci si taktiež v mene svojej už neaktívnej skupiny prevezmú cenu Grammy za celoživotné dielo. Okrem nich na ceremoniáli, ktorý bude moderovať rapper a herec LL Cool J, vystúpia napríklad aj Daft Punk so Steviem Wonderom, Pharrellom Williamsom a Nileom Rodgersom, ďalej Katy Perry, Lorde, Robin Thicke, Taylor Swift, Macklemore & Ryan Lewis, John Legend, Metallica, Imagine Dragons s Kendrickom Lamarom alebo Pink s Nateom Ruessom.

The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. Formácia získala aj Oscara a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby Please Please Me, She Loves You, I Want to Hold Your Hand, Help!, Ticket to Ride, Yesterday, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Come Together, All My Loving, A Hard Day's Night alebo And I Love Her. Zo slávnej štvorky sú nažive už len dvaja členovia. Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Paul McCartney a Ringo Starr sú stále hudobne aktívni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies