Na odovzdávaní Grammy vystúpi aj Taylor Swift

NETKY.SK • 8 Február 2016, 12:58 • 2 min
Na odovzdávaní Grammy vystúpi aj Taylor Swift

LOS ANGELES - Na 58. ročníku odovzdávania cien Grammy, ktoré sa uskutoční v pondelok 15. februára v losangeleskom Staples Center, vystúpi aj americká speváčka Taylor Swift.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informovala americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied, ktorá prestížne ceny udeľuje. Rodáčka z amerického mesta Reading sa tak pridala k už skôr zverejneným vystupujúcim, ktorými sú Rihanna, Adele, Ellie Goulding, Andra Day, Lady Gaga, Carrie Underwood, Kendrick Lamar, Pittbull, Hollywood Vampires, The Weeknd, James Bay, Sam Hunt, Little Big Town, Skrillex, Robin Thicke, Carie Underwood či Justin Bieber s projektom Jack Ü.


Interpretka si tento rok vyslúžila sedem nominácií, vrátane najprestížnejšej na cenu Album roka. V tejto kategórii majú nomináciu aj Alabama Shakes, Chris Stapleton, The Weeknd a Kendrick Lamar. Posledný menovaný pritom s jedenástimi nomináciami vládne tohtoročnému zoznamu kandidátov. Kanadský spevák The Weeknd zabojuje, rovnako ako Swift, v siedmich kategóriách.
Dvadsaťšesťročná Taylor Alison Swift vydala debutový eponymný album v roku 2006.

 

Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) a 1989 (2014). So všetkými nahrávkami, s výnimkou prvej, sa jej podarilo dobyť americký albumový rebríček Billboard 200. Na konte má napríklad sedem cien Grammy, 22 Billboard Music Awards či 19 American Music Awards vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000 - 2015), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona