Na odovzdávaní cien Esprit sa zúčastní aj Andrej Kiska

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:16 • 2 min
Na odovzdávaní cien Esprit sa zúčastní aj Andrej Kiska

BRATISLAVA - Na odovzdávaní cien Esprit pre najlepší džezový album sa zúčastní aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Hlava štátu prevzala záštitu nad podujatím, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 30. apríla na Medzinárodný deň džezu.

slovakia

left justify in out

V Koncertnom štúdiu 2 Slovenského rozhlasu predstavia svoje nominované albumy Bratislava Hot Serenaders, Juraj Griglák & Company a Erik Rothenstein Band. Víťaz Hlavnej ceny, o ktorom rozhodla odborná porota, získa sošku v podobe kontrabasu z dielne sklárskej výtvarníčky Gordany Turuk, pričom jej prvý exemplár vlastní legendárny Herbie Hancock. Cenu verejnosti získa interpret, ktorý dostal najviac hlasov od fanúšikov na portáli Jazz.sk. Víťaz si odnesie vlastnú karikatúru od ilustrátora Michala Kečkeša. Moderátorom večera bude Ján Sklenár.

 

V treťom ročníku odovzdávania cien Esprit nominovali 13 nahrávok. Držiteľom Hlavnej ceny za rok 2013 je trubkár Lukáš Oravec a za rok 2012 si trofej odniesol gitarista Michal Bugala. "Myšlienkou udelenia ocenenia z nášho pohľadu nie je hodnotenie, kategorizovanie alebo vyvolávanie súťaživosti. Cieľom je podpora džezového diania a motivácia k ďalšej produkcii hodnotných albumov, ktoré obsahujú neviditeľný džezový esprit," uviedol hudobník a organizátor súťaže Boris Čellár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona