Na odloženú daň z príjmov zostáva už len niekoľko dní

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 10:14 • 2 min
Na odloženú daň z príjmov zostáva už len niekoľko dní

BRATISLAVA - Desaťtisícom daňovníkov, ktorí si zvolili odklad daňového priznania na jún, sa kráti čas na podanie daňového priznania a tiež zaplatenie dane z príjmu. Podľa finančnej správy je potrebné priznanie podať aj daň zaplatiť do 30. júna 2014.

slovakia

left justify in out

Odklad daňového priznania mohli tento rok využiť všetky firmy aj občania. V prípade príjmov len zo Slovenska si mohli podania odložiť najviac o tri mesiace, v prípade príjmov zo zdrojov v zahraničí bola maximálna lehota na odklad šesť mesiacov. Túto možnosť využili desiatky tisíc daňovníkov. 

 

Do konca apríla, teda mesačný posun oproti riadnemu termínu, využilo podľa finančnej správy 5 300 subjektov. Do konca mája, teda dvojmesačný odklad, si zvolilo takmer 4 500 daňovníkov. Najdlhší možný odklad, teda tri mesiace, si zvolilo až 101 111 daňových subjektov. Ide o subjekty, ktoré mali príjem za minulý rok len zo Slovenska. 

 

Finančná správa zároveň pripomína, že aj daňovníci, ktorí si odložili podanie daňového priznania na jún, majú možnosť poukázať svoje 2, resp. 3 % zo zaplatenej dane vybranej neziskovej organizácii. "Finančná správa doteraz poukázané peniaze postupne posiela na účty jednotlivých organizácií. Vďaka občanom už majú na svojich účtoch 8 600 811,99 eur a táto suma sa ešte môže zvýšiť,“ uvádza finančná správa v tlačovej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona