Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj občania starší ako 50 rokov

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 06:53 • 2 min
Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj občania starší ako 50 rokov

SLOVENSKO - Ministerstvo zdravotníctva od nedele na stránke korona.gov.sk otvára ďalšiu fázu vakcinačnej stratégie. Na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sa už môžu prihlásiť aj občania starší ako 50 rokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo súčasne upravuje podávanie jednotlivých typov vakcín podľa veku záujemcov. Vakcína Astra Zeneca bude určená pre ľudí od 50 do 60 rokov a vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna pre starších ako 60 rokov.

 

img

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová informovala, že do dnešného dňa bolo prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu zaočkovaných 622 685 ľudí. Druhú dávku dostalo už 255 857 ľudí.

„Záujemcovia v “čakárni”, ktorým ešte nebol pridelený termín na očkovanie a zároveň sú starší ako 60 rokov, budú v čakárni automaticky preradení na voľné miesta v očkovacích centrách, v ktorých sa podávajú látky od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna. Zmena vakcinačných centier bude pre drvivú väčšinu záujemcov v rovnakom meste, aké si záujemcovia zadali pri pôvodnej registrácii,“ uviedla Eliášová.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Spoločnosť Pfizer začala testovať vakcíny na 11-ročných deťoch

Niektorým záujemcom o očkovanie možno už v priebehu nedele prišla pozvánka na voľné pondeľňajšie termíny. Od dnešného rána budú záujemcom posielané pozvánky na voľné termíny od utorka. „Každý záujemca, ktorému nevyhovuje priradený dátum alebo miesto očkovania, si môže svoju rezerváciu v "čakárni" kedykoľvek upraviť. Rovnakým spôsobom si budú môcť zmeniť zvolené vakcinačné centrá,“ dodala Eliášová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies