Na ochranu vôd dal štát v tomto roku viac ako 15 mil. eur

NETKY.SK • 28 August 2014, 10:50 • 2 min
Na ochranu vôd dal štát v tomto roku viac ako 15 mil. eur

BRATISLAVA - Na ochranu vôd vynaložil štát v roku 2014 vo forme dotácií viac ako 15 000 000 eur. Na svojej internetovej stránke o tom informoval Environmentálny fond, ktorý slúži ako zdroj pre štátnu podporu opatrení na ochranu životného prostredia.

slovakia

left justify in out

O dotáciu z Environmentálneho fondu majú právo požiadať obce, mestá, štátne inštitúcie alebo občianske združenia, ak vypracujú projekt, ktorý prispeje k ochrane alebo zlepšeniu stavu životného prostredia na Slovensku.

 

Obec Spišský Štiavnik napríklad získala 238 000 eur na modernizáciu čistiarne odpadových vôd. Sumu 380 000 získalo Združenie obcí Zdravý mikroregión na vybudovanie spoločnej čistiarne a kanalizácie v obciach Preseľany, Hrušovany, Belince a Kamanová. Obec Dolná Ždaňa získala dotáciu 258 000 eur na vybudovanie spoločného vodovodu s obcami Horná Ždaňa a Lovča. Obec Hraničné získala 150 000 eur na opatrenia spojené s prevenciou povodní. Na protipovodňovú ochranu obytnej zóny a centra obce získali 300 000 eur Dolné Lefantovce. Celkovo na ochranu proti záplavám získalo dotáciu 19 obcí. Ďalších 227 000 eur získal Slovenský rybársky zväz - Rada Žilina na zachovanie priaznivého stavu rýb v rybárskych revíroch. 

 

Environmentálny fond je fond štátnej podpory projektov starostlivosti o životné prostredie. Funguje na celoštátnej, regionálnej aj miestnej úrovni. O pridelení dotácií z fondu rozhoduje minister životného prostredia, výška dotácie nie je ohraničená. Hlavnými finančnými zdrojmi Environmentálneho fondu sú pokuty uložené orgánmi štátnej správy starostlivosti o životné prostredie. Pre rok 2014 je prideľovanie dotácií už ukončené, záujemcovia môžu podávať žiadosti na rok 2015. Uzávierka podávania žiadostí pre budúci rok je 31. októbra 2014. Viac informácií o možnostiach získať podporu z Environmentálneho fondu sú internetovej stránke https://www.envirofond.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies