Na obyvateľa pripadá v Bratislave viac obchodných centier než v Prahe

NETKY.SK • 19 September 2013, 16:23 • 2 min
Na obyvateľa pripadá v Bratislave viac obchodných centier než v Prahe

BRATISLAVA - Hustota obchodných centier je v Bratislave vyššia než v iných mestách regiónu.

slovakia

left justify in out

"Na 1000 obyvateľov pripadá približne 750 m2 podlahovej plochy. V porovnaní s Európou je Bratislava pred Prahou, Kyjevom, Záhrebom aj Viedňou, kde sa čísla pohybujú zhruba na 550 až 600 m2," povedal na dnešnej konferencii Stavebného fóra v Bratislave Andrej Mardiak z poradenskej spoločnosti v oblasti realít Colliers International.

Podľa neho je hlavné mesto SR špecifické v tom, že ľudia tam dochádzajú za prácou, pričom ľudia, ktorí žijú na západnom Slovensku, sú vo všeobecnosti zvyknutí tu nakupovať. "Potenciál je tam dosť vysoký," podotkol Mardiak. Ako dodal, v hlavom meste sa "uživí" aj posledný nákupný projekt od spoločnosti Penta Investments s názvom Bory Mall. Ten sa pre niekoľkými rokmi začal plánovať v blízkosti bratislavskej mestskej časti Lamač, pričom v súčasnosti už prebieha samotná výstavba. "Vždy budú fungovať shopping parky, ktoré sú v blízkosti diaľničného obchvatu, respektíve diaľnice," dodal.

Aj podľa Petra Kyselu zo spoločnosti Arch.Design Slovakia majú nové obchodné centrá šancu na úspech najmä v okolí diaľničných ťahov. "Dôkazom je napríklad obchodné centrum Olympia, ktoré sme projektovali v Brne," skonštatoval Kysela. Priestor pre úspech majú podľa neho aj malé obchodné projekty na sídliskách väčších miest, pričom uspieť by mohli aj obchodné centrá s kvalitnými mixom nájomcov, ktoré dokážu fungovať na úkor iných projektov a pritiahnuť ich zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies