Na obrane kúpili nepoužiteľné pneumatiky za 174-tisíc eur

NETKY.SK • 28 Január 2015, 19:27 • 2 min
Na obrane kúpili nepoužiteľné pneumatiky za 174-tisíc eur

BRATISLAVA - Na ministerstve obrany kúpili za desiatky tisíc eur zimné gumy na nákladné vozidlá, ktoré niekoľko rokov ležali v sklade.

slovakia

left justify in out

Keď ich nakoniec chceli vojaci použiť, zistili, že sa použiť nedajú, pretože pri ich kúpe netrafili typ ani veľkosť. Informovala o tom televízia Markíza v dnešných Televíznych novinách.

 

"Majú odlišnú konštrukciu a iný rozmer a neboli testované," povedal Markíze hovorca rezortu obrany Martin Čambalík. Na ministerstve kúpili presne 250 takýchto pneumatík za 174-tisíc eur. Zodpovednosť za nákup si podľa Markízy nechce priznať nikto. "Nákup realizoval bývalý riaditeľ úradu akvizícii na MO SR," hovorí Čambalík. Riaditeľom tohto úradu bol v tom čase Pavol Líška. Nákup podpísal, lebo mu vraj z generálneho štábu povedali, aké gumy potrebujú, tak ich kúpil. "Oni povedali, že to potrebujú, tak som to podpísal," konštatoval Líška. Jeho šéfom bol v roku 2011 minister obrany Ľubomír Galko. Zodpovednosť odmieta s tým, že potrestaní by mali byť vojaci, ktorí podali návrh na nákup nesprávneho typu pneumatík. "Ani riaditeľ ani minister predsa nepríde ku gumám, či sú OK a nezačne ich merať," dodal Galko. Ministerstvo už podľa Markízy začalo preverovať, kto všetko obchod realizoval a nevylučuje ani vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies