Na obnovu plynovodu na Ukrajine EBOR poskytne 200 mil. USD

NETKY.SK • 9 December 2014, 15:16 • 2 min
Na obnovu plynovodu na Ukrajine EBOR poskytne 200 mil. USD

LONDÝN - Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) plánuje tento týždeň schváliť financovanie projektu v hodnote 200 mil. USD na rekonštrukciu jedného z hlavných ukrajinských plynovodov.

slovakia

left justify in out

Povedal to v utorok na ukrajinskej investičnej konferencii v Londýne šéf EBOR pre východnú Európu Francis Malige. "Zasadanie vedenia máme zajtra a pre Ukrajinu predložíme projekt v hodnote 200 mil. USD zameraný na obnovu časti plynovodu," uviedol Malige.

 

Zástupca úradu ukrajinského prezidenta Dmytro Šymkiv na konferencii vyzval na privatizáciu štátnej energetickej spoločnosti Naftogaz a na komerčné stanovovanie ceny plynu s cieľom nahradiť systém nákladných verejných subvencií. "Naftogaz sa musí privatizovať," povedal Šymkiv, ktorý je zástupcom šéfa úradu prezidenta. "Musíme zvýšiť ceny plynu pre spotrebiteľov aj pre komerčných odberateľov," dodal. 

 

Na Ukrajinu v utorok prišla misia Medzinárodného menového fondu, aby diskutovala o uvoľnení ďalšej tranže finančnej pomoci v sume 2,7 mld. USD. Kyjev doteraz dostal dve tranže v celkovom objeme 4,6 mld. USD. Devízové rezervy krajiny sú však na desaťročnom minime pre splácanie dlhu za ruský plyn a pre snahu o podporu oslabujúcej hrivny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies