Na obnovu pastoračného centra po veľkom požiari vyhlásili zbierku

NETKY.SK • 2 November 2016, 10:50 • 2 min
Na obnovu pastoračného centra po veľkom požiari vyhlásili zbierku

TRSTENÁ - Pracovníci Oravského centra mládeže v Trstenej bojujú po rozsiahlom minulotýždňovom (24.10.) požiari o jeho budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Spoločne s dobrovoľníkmi už niekoľko dní pracujú na sanácii zhorenej budovy. Pomôcť má i vyhlásená dobrovoľná finančná zbierka na opravu pastoračného centra.

 

Požiar zničil veľkú časť strechy aj interiéru budovy. Škody, ktoré spôsobil, sa podľa pracovníkov centra pohybujú v rozsahu okolo 130.000 eur. "Pre nás je to nesmierne veľká suma. Máme však túžbu, odhodlanie i povzbudenie od mnohých z vás. Spoločne môžeme následky požiaru premeniť na nový život, na novú úroveň Oravského centra mládeže. Spoločne môžeme pomôcť viac ako prežiť, viac ako zachrániť - spoločne môžeme dať centru, jeho priestorom i službe, ktorú vykonáva, nový level," uvádzajú na svojej internetovej stránke.

 

Finančnú zbierku vyhlásili dva dni po ničivom požiari, do dnešného dňa vyzbierali už viac ako 21.000 eur. "Všetkým, ktorí akokoľvek pomohli, ďakujeme. Ďalšie naše práce veľmi závisia od počasia. Podarilo sa nám budovu zasanovať a pripraviť ju na hlavnú rekonštrukciu. Naším cieľom je dať centrum do užívania mladým čo najskôr. Dúfam, že najneskôr v júni budúceho roka dokončíme celú obnovu a znovu spustíme činnosť pastoračného centra," povedal pre TASR riaditeľ centra Ľuboš Laškoty.

 

Oravské centrum mládeže je pastoračným centrom v mestskej časti Ústie nad Priehradou v Trstenej. Venuje sa najmä mládeži, vytvára priestor pre službu dobrovoľníkov, zabezpečuje vzdelávanie a duchovnú formáciu a takisto je vyhľadávaným rekreačným centrom. Po veľkom požiari však muselo dočasne pozastaviť svoje aktivity.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona