Na obmedzovanie spotreby elektriny v SR podľa SEPS nie je dôvod

NETKY.SK • 12 August 2015, 10:17 • 2 min
Na obmedzovanie spotreby elektriny v SR podľa SEPS nie je dôvod

BRATISLAVA - Dodávky elektriny sa pre odberateľov v SR nebudú obmedzovať.

slovakia

left justify in out

"Na obmedzovanie spotreby elektriny na Slovensku nevidíme dôvod," uviedol dnes pre TASR vedúci odboru komunikácie spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS), a. s., Norbert Deák v reakcii na pondelňajšiu (10.8.) situáciu s dodávkami elektriny pre veľkoodberateľov v Poľsku.

 

"Naša sústava je pripravená zvládnuť nárast spotreby elektriny z dôvodu vysokých teplôt, dokonca pomáhame poľskej prenosovej sústave v ich problémoch poskytovaním havarijnej výpomoci," zdôraznil.

 

Vlna horúčav v Poľsku prinútila štátny elektrorozvodný podnik obmedziť v určitých hodinách dodávky elektriny pre veľkých priemyselných spotrebiteľov. Informovala o tom 10. augusta AP.

 

Poľská premiérka Ewa Kopaczová v súvislosti s horúčavami zvolala zasadnutie vládnej krízovej skupiny, na čo podľa AP vyhlásila, že situácia je "vážna" a predpovede na najbližších 10 až 11 dní sú "zlé". Apelovala pritom na občanov, aby podľa možnosti nevyužívali elektrické spotrebiče cez deň v čase od 10.00 do 17.00 h. Prisľúbila však, že popri továrňach nezavedú obmedzenia spotreby aj pre malých spotrebiteľov, ani nemocnice.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies