Na oblasť zničenú zemetrasením v Indonézii rozprašujú dezinfekčný prostriedok

NETKY.SK • 18 Október 2018, 13:43 • 2 min
Na oblasť zničenú zemetrasením v Indonézii rozprašujú dezinfekčný prostriedok

JAKARTA - Helikoptéry rozpračovali vo štvrtok dezinfekčný prostriedok na okolie indonézskeho mesta Palu, ktoré najviac postihli nedávne vlny cunami a zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

K tomuto kroku pristúpili miestne úrady s cieľom znížiť riziko šírenia chorôb z tisícov obetí, ktoré sú pravdepodobne pochované v zničených mestských štvrtiach a okolitých dedinách.

 

Indonézska agentúra pre zmierňovanie následkov katastrof vo štvrtok uviedla, že 430 hektárov pôdy sa v dôsledku zemetrasenia zmenilo na masu rozmočeného bahna. Na tomto území bolo pôvodne takmer 3500 domov.

 

Hovorca úradu Purwo Nugroho podľa agentúry AP konštatoval, že dezinfekčný prostriedok je potrebný, pretože pri pátraní, ktoré sa skončilo 12. októbra, sa nepodarilo nájsť veľké množstvo obetí.

 

Podľa úradov sa už nedajú zničené dediny znovu vybudovať. Ide o štvrte Balaroa a Petobo v meste Palu a dedinu Jono Oge v susednom okrese Sigi. Štvrte Balaroa a Petobo premenia na zelené plochy s pamätníkmi na tých, ktorí zahynuli.

Katastrofa si vyžiadala najmenej 2000 mŕtvych a ďalšie desaťtisíce museli opustiť svoje domovy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies