Na Obchodnej ulici v Bratislave sa z dôvodu uplynulých udalostí zriadi stanica mestskej polície

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 11:29 • 2 min
Na Obchodnej ulici v Bratislave sa z dôvodu uplynulých udalostí zriadi stanica mestskej polície

BRATISLAVA - V centre Bratislavy, na jednej z najfrekventovanejších peších zón, kde sa v nedávnych dňoch odohrali násilné incidenty, bude už čoskoro zriadená budova mestskej polície. Počas dnešného dňa o tom informovali zástupcovia mesta a polície počas tlačovej konferencie na tému "Bezpečnosť a pripravované opatrenia mesta, štátnej a mestskej polície."

slovakia

left justify in out

Obchodná ulica patrí podľa hlavného mesta medzi najintenzívnejšie nočné zóny v Bratislave a v posledných rokoch je spájaná s negatívnymi spoločenskými prejavmi. Mestská polícia v marci predĺžila počas piatkov a sobôt čas, keď sú na ulici a v jej okolí prítomní policajti. Aktuálne tento čas polícia ešte predĺži a posilní hliadky aj o psovoda. Mesto už aj začalo s prvými prácami na objekte bývalej kaviarne a najneskôr do konca júla chce stanicu otvoriť.

 

img

 

Cieľom zriadenia stanice v tejto lokalite bude hlavne to, aby sem ľudia dávali podnety na rušenie verejného poriadku, sťažnosti a žiadosti o informácie, či v prípade krajnej núdze. 

 

"Robíme všetko pre to, aby sme v krátkom čase na Obchodnej ulici zriadili stanicu mestskej polície, ktorá trvalo zvýši prítomnosť bezpečnostných zložiek v tomto mieste," vyjadril sa primátor mesta Matúš Vallo.

 

img

 

Zásahová jednotka bude pripravená na okamžitú akciu. Mesto deklaruje, že pracuje aj na rozšírení kamerového systému na Obchodnej ulici.

 

"Súčasne bude na stanici pôsobiť tím špeciálnej zásahovej jednotky. Vytypovali sme kandidátov z radov mestských policajtov. V najbližších týždňoch prejdú výcvikom," priblížil primátor. 

 

img

 

 Navyše už v najbližšom období predstaví samospráva systém certifikácie podnikov, ktorý po vzore zo zahraničia bude motivovať prevádzky, aby k zdraviu a bezpečnosti svojich zákazníkov, ale aj ku kvalite života okolitých obyvateľov pristupovali zodpovednejšie.

 

"Tvrdé opatrenia zo strany polície sú nevyhnutnosťou, ale nedokážu pokryť celý problém Obchodnej. O to viac potrebujeme tlačiť aj na zodpovednosť prevádzkarov," podotkol Vallo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#obchodnastreet #bratislava #streetphotography #tram #publictransport

Príspevok, ktorý zdieľa Bhuvnesh Yadav (@memoirs_of_a_wanderer),

 

Šéf Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Adrian Pavlík povedal, že vyhlasujú policajnú akciu Centrum, ktorá nie je len o Policajnom zbore. "Prizývame na spoluprácu. Sme len jedným z partnerov, ktorí sú zodpovední," podotkol. Pavlík deklaruje, že polícia bude problém riešiť v plnom nasadení a využije aj pomoc ministerských zložiek či ostatých krajských policajných riaditeľstiev.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona