Na nových hokejových dresoch SR sú slová štátnej hymny

NETKY.SK • 5 November 2013, 15:55 • 2 min
Na nových hokejových dresoch SR sú slová štátnej hymny

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na zimných olympijských hrách 2014 v Soči v nových dresoch, na ktorých sú vypísané slová štátnej hymny. Pri návrhu dizajnu dresov sa v spoločnosti Nike inšpirovali slovenskými symbolmi, nechýba štátny znak. Dresy sú vo farbách trikolóry - v bielej a modrej verzii.

slovakia

left justify in out

Slováci menia dresy po štyroch rokoch, oficiálne ich predstavili v utorok popoludní v Bratislave. Slovenský zväz ľadového hokeja využil možnosť pripraviť návrh. "Mohli sme si zvoliť národné symboly. Rozhodli sme sa, že na dresy umiestnime slová štátnej hymny. Sme radi, že dres uzrel svetlo sveta, prvý zápas v ňom reprezentácia odohrá priamo v Soči. Verím, že hráči budú perfektne ovládať štátnu hymnu. Dúfam, že dresy si nájdu obľubu a v nasledujúcom štvorročnom období nám prinesú šťastie," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Nové dresy si Slováci oblečú na všetkých vrcholných podujatiach v nasledujúcom štvorročnom olympijskom cykle. Budú ich mať aj na majstrovstvách sveta 2014 v Bielorusku. Fanúšikovia si ich budú môcť kúpiť od decembra 2013. Pri výrobe dresov použili najmodernejšie technológie, aby boli ľahké a priedušné. Pri línii krku sú pevnejšie. Obmedzené sú švy, čo umožnilo zníženie hmotnosti. Špeciálne odvetrávanie po stranách poskytuje hráčom väčší komfort v zápase a tvarované rukávy umožňujú väčší rozsah pohybu.

Nový dres si pri fotení už obliekol Milan Bartovič. "Bol to krásny pocit mať na sebe tento krásny dres. Pôsobí na mňa veľmi pozitívne, hymna na drese je výborný nápad," povedal kapitán bratislavského Slovana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies