Na Nový rok šoféroval s 3,15 promile alkoholu, policajtom chcel ujsť

NETKY.SK • 2 Január 2013, 12:23 • 2 min
Na Nový rok šoféroval s 3,15 promile alkoholu, policajtom chcel ujsť

Na Nový rok šoféroval s 3,15 promile alkoholu, policajtom chcel ujsť - Krimi Policajti Košického kraja zadržali na Nový rok (1. januára) pri kontrolách šiestich vodičov pod vplyvom alkoholu, ktorých obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

slovakia

left justify in out

imgPolicajti Košického kraja zadržali na Nový rok (1. januára) pri kontrolách šiestich vodičov pod vplyvom alkoholu, ktorých obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Rekordérom" v tomto smere bol 36-ročný Miroslav z okresu Košice-okolie, u ktorého dychová skúška na prítomnosť alkoholu v dychu mala pozitívny výsledok 1,51 mg/l (3,15 promile). 
      Miroslav krátko po 5.00 h na Hlavnej ulici v obci Valaliky v okrese Košice-okolie viedol auto Fiat Tempra, pričom na svetelné znamenie policajtom nezastavil a snažil sa s vozidlom ujsť. "Hliadke unikal na Radovú ulicu, kde s vozidlom vošiel do dvora rodinného domu. Následne ho policajti predviedli na príslušný útvar, kde preverili jeho totožnosť a podrobili dychovej skúške," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.
      Iný prípad bol 31-ročný Atila z Veľkých Kapušian, ktorého za volantom vozidla Renault Thalia polícia zastavila o 11.00 h na Hlavnej ulici vo Veľkých Kapušanoch, okres Michalovce. V dychu mu skúškou na alkohol namerali 0,62 mg/l (1,29 promile). Následne zistili, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá rozhodnutím Okresného súdu Michalovce na dobu 24 mesiacov od 3. novembra 2011. Policajti ho obvinili aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, preto mu v prípade dokázania viny za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie, uviedol Szabó.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona