Na Nový rok si pripravíme hovädziu polievku a steak z falošnej sviečkovice

NETKY.SK • 1 Január 2014, 09:00 • 2 min
Na Nový rok si pripravíme hovädziu polievku a steak z falošnej sviečkovice

Hovädzia polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. Počas varenia sitkom vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Steak z falošnej sviečkovice.

Suroviny pre 4 osoby:

4 pláty falošnej sviečkovice hrubé 2-4 cm, 4 PL oleja, korenie štyroch farieb, červené víno,

Príprava:

Korenie na hrubo rozdrvíme, zmiešame s olejom a potrieme umyté a osušené pláty mäsa. Necháme marinovať minimálne 30 minút. Steaky budeme opekať buď na steakovej panvici, alebo na teflonovej s hrubším dnom, prudko po 1 minúte z oboch strán. Potom teplotu znížime, mäsko pokvapkáme červeným vínom a dopečieme. Vhodnou prílohou je opečená bageta a ľadový šalát.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies