Na Nový rok sa v televízii namiesto Zemana objaví Klaus

NETKY.SK • 20 December 2013, 07:00 • 2 min
Na Nový rok sa v televízii namiesto Zemana objaví Klaus

PRAHA - Václav Klaus sa na Nový rok opäť objaví na televíznej obrazovke, i keď už od marca nie je českým prezidentom. Až do teraz pritom patrili novoročné prejavy úradujúcej hlave štátu, prezident Miloš Zeman sa však rozhodol svoj prejav presunúť na 26. decembra.

slovakia

left justify in out

Klaus sa na Nový rok objaví na televízii Prima, kde bude od jednej v špeciálnom pätnásťminútovom vydaní diskusnej relácie Partie. Stane sa tak v čase pôvodného novoročného prejavu Miloša Zemana. "Ten novoročný prejav zrušil a my sme ten čas využili k inému exkluzívnemu natáčaniu," uviedol pre iDNES.cz hovorca televízie Jiří Haramul. Čo viedlo k rozhodnutiu dať v čase tradične vyhradenému hlave štátu priestor bývalému prezidentovi, ale hovorca nechcel komentovať. 

Pri zatiaľ poslednom prezidentskom novoročnom prejave Václav Klaus 1. 1. 2013 šokoval verejnosť vyhlásením čiastočnej amnestie, vďaka ktorej sa z väzenia dostalo 6 500 ľudí. Celkovo sa dotkla viac než 111-tisíc osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies