Na novorodeneckom oddelení žilinskej FNsP spustili nový inkubátor

NETKY.SK • 1 December 2010, 08:04 • 2 min
Na novorodeneckom oddelení žilinskej FNsP spustili nový inkubátor

Na novorodeneckom oddelení žilinskej FNsP spustili nový inkubátor

slovakia

left justify in out

img

Nový inkubátor určený na intenzívnu starostlivosť o novorodencov v hodnote 15.000 eur dnes oficiálne uviedli do prevádzky na novorodeneckom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline.
Podľa primára novorodeneckého oddelenia žilinskej FNsP Michala Jánoša poskytla dve tretiny finančných prostriedkov akciová spoločnosť Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) a jednu tretinu občianske združenie (OZ) Zdravé novorodeniatka. „OZ Zdravé novorodeniatka sme my, ktorí tu pracujeme a veľa ďalších ľudí, ktorí nám pomáhajú. Veľmi nám pomáhajú 2 percentá z daní, čo už niekoľko rokov dostávame. Inkubátor je veľmi rozumne, ekologicky a hlavne protiinfekčne riešený,“ skonštatoval Jánoš.
„SEPS, a.s., ako strategický subjekt národného hospodárstva SR si je vedomá svojej spoločenskej zodpovednosti. Preto podporuje viacero projektov v oblasti filantropie, charity, zdravotníctva, vzdelávania, kultúry a športu. Poslaním našej spoločnosti je prenášať energiu. Veríme, že aj našou podporou tohto projektu sa podarilo skvalitniť starostlivosť o novorodencov v žilinskej nemocnici a naakumulovať dostatok pozitívnej energie pre všetkých, ktorí ju budú potrebovať," povedal výkonný riaditeľ sekcie komunikácie SEPS, a.s., Igor Gallo.
Riaditeľka FNsP v Žiline Daniela Bekeová ocenila, že existujú firmy a ľudia, ktorí ochotne prispievajú na dobrú vec. „Zakúpenie inkubátora zlepší poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre našich najmenších pacientov. A myslím si, že je to chvályhodné. Pre koho iného máme prispievať, ak nie pre deti, ktoré sú maličké, a týmto spôsobom im zlepšíme zdravotnú starostlivosť. Veľmi dobrá je aj forma OZ Zdravé novorodeniatka, ktorým sa zabezpečujú finančné prostriedky. Pretože aktívne prispievajú ku kúpe.

Zdroj: TASR

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies