Na Novom Zélande zadržali dvoch Čechov: Pašovali 20 kilogramov amfetamínu

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 09:13 • 2 min
Na Novom Zélande zadržali dvoch Čechov: Pašovali 20 kilogramov amfetamínu

WELLINGTON - Dvojicu českých občanov zadržali vo štvrtok novozélandské úrady na letisku v Aucklande po tom, ako sa pokúsili do krajiny prepašovať 20 kilogramov drogy metamfetamín. Na svojej webovej stránke to dnes oznámil novozélandský colný úrad, ktorý cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kontraband bol ukrytý v utajenej priehradke ich dvoch cestovných kufrov. Odhadovaná hodnota pašovaného metamfetamínu, známeho aj pod názvom P, je v prepočte 12 miliónov eur. Ide o vôbec druhý najväčší zhabaný kontraband tejto drogy na novozélandských letiskách, tvrdí tamojší colný úrad.


Česi pricestovali do Aucklandu z thajského Bangkoku, následne boli "identifikovaní" a vypočúvaní priamo na letisku. Čaká ich obvinenie z dovozu kontrolovaných narkotík prvej triedy, za čo im hrozí až doživotný trest. "Včerajším nálezom sa predišlo značnej spoločenskej ujme pre naše komunity," oznámil colný úrad.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies