Na nitrianskom zimnom štadióne finišujú rekonštrukčné práce

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 13:53 • 2 min
Na nitrianskom zimnom štadióne finišujú rekonštrukčné práce

NITRA - Na nitrianskom zimnom štadióne v týchto dňoch vrcholia rekonštrukčné práce. Radnici sa na opravu štadióna podarilo získať dotáciu z rezervy predsedu vlády vo výške 500.000 eur.

slovakia

left justify in out

Za ne mesto opravuje predovšetkým vnútorné priestory Nitra arény. Ako na svojej webovej stránke uviedol hokejový klub, v priebehu letných týždňov sa podarilo vymeniť mantinely, uskutočnila sa montáž nových plexiskiel, výmena striedačiek, trestných lavíc, vymenil sa box časomeračov, vykonalo sa kompletné maľovanie stien a schodov, vymenili sa sociálne zariadenia, inštalovali sa nové siete za bránkami a spravil sa nový biely náter na ploche.
     

"Hokejisti HK Nitra otestujú zrekonštruovanú Nitra arénu na prvom tréningu 27. júla. Príprava na novú sezónu sa však začína už v pondelok 20. júla. Počas prvého týždňa sa hráči budú pripravovať na zimnom štadióne na Škultétyho ulici v Nitre," informovalo vedenie klubu.
     

Aj keď sa mestu podarilo získať pol milióna eur z rezervy predsedu vlády, podľa primátora Jozefa Dvonča zdroje, ktoré na tento účel radnica má, nebudú ani zďaleka stačiť na celkovú rekonštrukciu zimného štadióna. "Preto sa snažíme získať ďalšiu dotáciu. Projekt na celkovú rekonštrukciu a všetky tie opatrenia, ktoré treba urobiť na štadióne a na oboch ľadových plochách, je vyčíslený na 1,8 milióna a samozrejme k tomu treba pripočítať DPH. Čiže, keď si zoberieme všetky financie, ktoré máme k dispozícii, tak sme na úrovni tretiny tej sumy, ktorú podľa projektu potrebujeme," konštatoval pred časom Dvonč. Peniaze na opravu obvodového plášťa Nitra arény a na ďalšie práce sa magistrát bude usilovať získať z mimorozpočtových zdrojov. Ak bude mesto úspešné, bude rekonštrukcia pokračovať. "Ak nie, tak postojíme a budeme čakať, kým sa zasa nezoženú nejaké peniaze," povedal Dvonč.
     

Nitriansky zimný štadión patrí medzi najstaršie na Slovensku. Jeho história siaha do roku 1966, keď bola zastrešená ľadová plocha, na ktorej sa hral hokej pod holým nebom takmer tridsať rokov. "Súčasnú podobu získal v roku 1972 a kapacitu mal 4800 divákov. Neskôr vedľa zimného štadióna vyrástla nekrytá tréningová hala, ktorá bola v roku 2001 prekrytá. V roku 2005 na zimnom štadióne pribudla nová tribúna určená na sedenie aj informačná kocka umiestnená nad stredom hracej plochy. Od roku 2007 má zimný štadión názov Nitra Aréna. V súčasnosti má kapacitu 5300 divákov a je domovským stánkom HK Nitra a HK 96 Dynamax Nitra," uviedla Ľudmila Synaková z Mestského úradu v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies