Na nitrianskom kúpalisku sa pokazila voda, odstavili dva bazény

NETKY.SK • 8 August 2013, 09:57 • 2 min
Na nitrianskom kúpalisku sa pokazila voda, odstavili dva bazény

NITRA – Na nitrianskom mestskom kúpalisku sa pokazila voda. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ Správy športových a rekreačných zariadení mesta Nitra Miloš Dovičovič, voda v dvoch rekreačných bazénoch sa sfarbila do zelena, čo spôsobila prítomnosť rias.

slovakia

left justify in out

Bazény musia preto vypustiť, vydezinfikovať a opätovne napustiť novou vodou. Tú treba najprv prehnať cez filtre a chemicky ošetriť, aby bola vhodná pre prevádzku na kúpalisku. „Pri tejto teplote a pri tom počte návštevníkov sa nám nepodarilo kvalitu vody udržať a musíme ju vymeniť,“ skonštatoval Dovičovič.

Prvý z bazénov vypustili v stredu, asistenciu poskytli hasiči aj vodárenská spoločnosť. Podľa Dovičoviča sa voda na kúpalisku pokazila už aj v minulosti. „Teraz ideme už tretiu sezónu s vymeneným pieskom vo filtroch, predošlé dva roky sme vydržali sezónu s jedným napúšťaním. Samozrejme, netreba si to predstavovať tak, že voda, ktorú tam v júni napustíme, je tam až do septembra,“ podotkol a dodal, že voda neustále cirkuluje, priebežne odteká a dopúšťa sa nová. 

Vstupné na mestské kúpalisko je až do napustenia bazénov dočasne znížené na 1,50 eura, čo je suma, ktorá sa inokedy platí po 16:00. Kedy budú bazény opäť v prevádzke, bude závisieť od priebehu prác. „Určite to nebude skôr ako v piatok,“ povedal Dovičovič. Dovtedy môžu návštevníci kúpaliska využívať 50-metrový plavecký bazén, dva detské bazény a tobogan s dojazdovým bazénom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies