Na Neymara fanúšikovia Celticu bučali, podľa Lennona ovplyvnil zápas

NETKY.SK • 2 Október 2013, 11:51 • 2 min
Na Neymara fanúšikovia Celticu bučali, podľa Lennona ovplyvnil zápas

GLASGOW - Španielsky veľkoklub FC Barcelona nedopustil, aby sa zopakovala jeho prekvapujúca prehra 1:2 z minulej sezóny, ktorú vtedy utrpel na pôde Celticu Glasgow.

slovakia

left justify in out

V utorňajšom zápase H-skupiny Ligy majstrov 2013/2014 síce škótsky tím bojovným výkonom dlho držal súpera na dištanc, no v 59. minúte prišiel o vylúčeného kapitána Scotta Browna a hostia početnú prevahu v poli využili. Po akcii Neymara s Alexisom Sanchezom v 76. minúte vsietil hlavou rozhodujúci gól Cesc Fabregas.

Španielsky majster nastúpil v elektrizujúcej atmosfére štadióna Parkhead bez zraneného argentínskeho útočníka Lionela Messiho. Absencia najlepšieho hráča sveta negatívne poznačila spôsob hry Barcelony vo finálnej fáze. Už tradične mali Katalánci vysoké percento držania lopty, ale v koncovke im chýbal moment prekvapenia. Proti kompaktnej obrane súpera si hráči FCB nevytvorili veľa šancí. "Celtic má skvelý tím, ktorý vás vždy prinúti vydať zo seba to najlepšie. Bol to ťažký zápas, ale taký sme čakali. Myslím si, že to bol náš najlepší výkon v tejto sezóne a zaslúžene sme zvíťazili," povedal Fabregas. Barcelona sa so ziskom 6 bodov usadila na čele tabuľky H-skupiny. Naopak, Celtic po dvoch prehrách bude mať ťažkosti s postupom.

"Nie je možné tvrdiť, že nám Leo nechýbal. Hráča jeho kvalít by potrebovalo každé mužstvo. Musím však pochváliť chlapcov, že sa vynikajúco zhostili úlohy nahradiť ho a odohrali dobrý zápas. Až do gólu Fabregasa sme si s ťažkosťami vytvárali šance, po ňom sa nám naskytlo viac možností na zvýšenie skóre. Prišli sme do Glasgowa po tri body, cieľ sme splnili a sme spokojní," zhodnotil duel kouč Barcelony Gerardo Martino. Pod jeho vedením mužstvo vyhralo všetkých sedem ligových zápasov a naplno bodovalo v oboch vystúpeniach v Lige majstrov.

Po zápase sa vo veľkom debatovalo o situácii z 59. minúty. Brown utekal za Neymarom, došlo medzi nimi ku kontaktu, hráč Barcelony spadol na trávnik a ešte pár metrov sa po ňom zotrvačne kĺzal. Dobiehajúci Brown ho zasiahol do ramena, za čo videl od rozhodcu červenú kartu. Skalopevne sa však nedá tvrdiť, že išlo zo strany kapitána Celticu o zámer. Kouč škótskeho majstra Neil Lennon na pozápasovej tlačovej konferencii označil tento moment za kľúčový a na Neymara mal ťažké srdce: "Naši fanúšikovia rešpektujú veľkých hráčov. Napríklad Andres Iniesta si pri striedaní vyslúžil od celého štadióna potlesk postojačky, zato Neymara pri každom dotyku s loptou diváci vybučali. Myslím, že tú situáciu s červenou kartou prifilmoval a rozhodca mu na to naletel. Nemám sa za čo Neymarovi ospravedlňovať, za týmito slovami si stojím. Vylúčenie bolo zbytočné a ovplyvnilo zápas," povedal Lennon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona