Na newyorskom Times Square unikol peroxid vodíka

NETKY.SK • 16 August 2010, 12:40 • 2 min
Na newyorskom Times Square unikol peroxid vodíka

Na newyorskom Times Square unikol peroxid vodíka

slovakia

left justify in out

Niekoľko blokov na newyorskom námestí Times Square v noci nadnes uzatvorili po tom, čo v jednej z výškových budov náhodne unikla nebezpečná látka, informovali miestne úrady.
      Uzatvorenie blokov pre chodcov a vozidlá v populárnej turistickej oblasti vyvolalo chaos. Na poschodí výškovej budovy na ulici Broadway uniklo asi 136 litrov tekutého peroxidu vodíka po zlyhaní jedného z prístrojov, informoval hovorca newyorskej polície.
      Dvoch zamestnancov, ktorí s prístrojom pracovali, na mieste dekontaminovali a ich stav si nevyžiadal ďalšie lekárske ošetrenie. Incident podľa úradov nespôsobil ďalšie zranenia.
      Hasičské a ďalšie pohotovostné vozidlá pritiahli pozornosť okoloidúcich a pripomenuli tohtoročný incident, keď na Times Square objavili zaparkované auto s náložou. Bomba nevybuchla, zneškodnili ju a neskôr zadržali aj podozrivého. Incident však spôsobil nervozitu v meste, ktoré má ešte v živej pamäti útoky z 11. septembra 2001 a zničenie Svetového obchodného centra.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona