Na nepokojnom malajzijskom mori sa prevrátili dve lode s imigrantmi z Indonézie

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 15:03 • 2 min
Na nepokojnom malajzijskom mori sa prevrátili dve lode s imigrantmi z Indonézie

KUALA LUMPUR - Dve rybárske lode s prevažne ilegálnymi imigrantmi z Indonézie stroskotali v priebehu 24 hodín pri brehoch Malajzie.

slovakia

left justify in out

Prvá loď sa prevrátila v noci na stredu. Na palube boli Indonézania, ktorí smerovali do svojej vlasti, aby s rodinami strávili moslimský pôstny mesiac ramadán. Telá 11 ľudí už našli, 23 ďalších je nezvestných.
     

Druhá loď sa prevrátila dnes, nezvestných je deväť osôb. 
     

Obe lode začali mať problémy na rozbúrenom mori ešte blízko pri brehu. Prinajmenšom prvé plavidlo bolo preplnené. Z tejto lode zachránili 63 ľudí, z druhej 18 osôb.
     

Podľa indonézskych štatistík pracuje v bohatšej susednej Malajzii vyše 4,5 milióna ľudí z Indonézie, okrem iného ako pomocné sily v domácnosti a v stavebnom priemysle.
     

Podľa odhadov sú státisíce ďalších Indonézanov v Malajzii ilegálne a pracujú na plantážach za dennú mzdu. Malajzijské úrady sa domnievajú, že na oboch lodiach bolo veľa pasažierov bez dokladov, ktorí mohli preplávať na pevninu a vytratiť sa. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies